لازم است این را بدانید که پودر هسته خرما دامی عمدتاً از فیبر غذایی، پروتئین، کربوهیدرات، فنل و مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، سدیم و آهن) تشکیل شده است.پودر دانه خرما فعالیت آنتی اکسیدان در بخش های کبد و کلیه موش های تحت درمان بهبود بخشید
چنین موادی از دیدگاه بیولوژیکی عملکردهای مختلفی مانند فعالیت های آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی را انجام می دهند .
دانه های خرما نیز منبع خوبی از روغن (5 تا 13 درصد) هستند که سرشار از ترکیبات فنلی، توکوفرول ها و فیتواسترول ها هستند . روغن دانه خرما توسط نویسندگان دیگر مورد مطالعه قرار گرفته است و ترکیب آن در ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب آن را برای فرمولاسیون مواد غذایی ارزشمند می کند
داده های ادبیات تأیید می کند که روغن دانه خرما منبع جالبی از مواد مغذی مهم است که تأثیر بسیار مثبتی بر سلامت انسان دارد.
طی بررسی و تحقیقات انجام گرفته روی خوراک دام و پرندگان پودر هسته خرما یکی از مقوی ترین خوراک برای آن ها شناخته شد و رتبه برتر را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
پرکاربردترین روشهای استخراج روغن از ماتریس گیاه جامد، استخراج سرد و استخراج معمولی سوکسله است که ساده، اما کند هستند و حجم زیادی از حلالهای آلی تولید میکنند که در اتمسفر آزاد میشوند.
فناوریهای جدید در چند سال اخیر توسعه یافتهاند و بر اصول مختلفی از جمله استخراج سیال فوق بحرانی (SC)، استخراج به کمک اولتراسوند و غیره استوار شدهاند. این روشها با مزایایی (کاهش قابل توجه مقدار حلال، دما و زمان) همراه هستند.
روغن پودر هسته خرما دامی به دلیل ترکیبات غذایی و عملکردی آن باید به عنوان یک محصول با ارزش و دارای اهمیت تجاری در صنعت روغنسازی تلقی شود.
این بررسی خلاصهای از ادبیات مرتبط از ترکیب شیمیایی و روشهای استخراج روغن دانه خرما و همچنین کاربرد آن در مواد غذایی و سایر مصارف غیر متعارف را ارائه میکند.
نتیجهگیری میتواند استفاده از دانههای خرما را بهعنوان محصولات مشترک با ارزش جدید افزایش دهد و با افزایش بافت تجاری، شرایط اجتماعی-اقتصادی مناطق در حال رشد و تولید را بهبود بخشد.
تولید میوه خرما نه تنها به مصرف آن به عنوان میوه خشک (ساده، بدون هسته یا پر شده) اختصاص دارد، بلکه به بخش صنعتی تولیدی رو به رشد (پودینگ، نان، ژله، مربا، شربت و غیره) اختصاص دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.